/ sjukhus /

Göra saker i förväg

Ett tag efter jag fått veta att tumören växt i jan 2021 slutade jag att tänka på det. Operation var ca 2 år bort så jag kunde inte gå och fundera på det. Detta var dock första gången som jag vetat att operation kommer att bli så långt i förväg. Så blir det dock inte.

Första gången jag fick veta om att jag hade tumören då sas det
-Du måste opereras om en vecka.
Det tog dock tre veckor.
Andra gången sas det att det skulle ske ganska på en gång, tills jag sa till läkaren att jag var gravid då sa han att då fick jag föda först, amma ett tag och sedan skulle det bli av. Jag var i 6-e månaden med Elin då så vetskapen om det var i 6 månader.
Tredje gången kommer jag inte ihåg men någon månad skulle jag tro. Fjärde gången blev det en vecka. Det var då hjärnhinnan gått sönder tre veckor efter tredje operationen. Dock var det ”bara” att ta bort skallbenet, laga hinnan och stänga, inte in på hjärnan och ta bort något.
Femte gången hoppades jag skulle dröja 2 år men det blir inte alltid som man tänkt.
Nu är det kvar 6-7 veckor.
 

Tiden brukar gå fort så snart är vi där. Då ska väskan packas men innan det skulle jag vilja jobba bort en hel del som måste göras även då jag är borta. Jag vet att efter operationen får jag inte göra mycket, inte lyfta mer än ett mjölkpaket på ett bra tag. Så nu skulle jag helst vilja mocka boxar, fylla vatten, packa hö, rengöra vattenbaljor, gå på promenader med Ester, handla, laga mat, dammsuga, hänga tvätt så Patrik ska slippa göra allt själv när jag som mest bara ”ska vara”.
Det ska liksom ligga i en ask så han kan ta upp det då det ska göras och vips så är det gjort.
Elin bor ju hemma och hon vet att det kommer behövas hjälp men ändå det är jobbigt att veta att någon annan ska göra det jag brukar göra.

Dessutom ska jag hinna byta lokal till ViktVäktarna i Luleå innan operation.
Parkeringarna, de nästan redan obefintliga ska försvinna då det ska byggas hus där jag hyr och medlemmarna kan ställa sig.
Har hittat en lokal mitt i city så där ska vi riva väggar, måla och fixa innan och helst hinna vara där ett par veckor innan det.

Jag ska försöka göra det jag hinner med innan. Säga till att hästarna att skita i förväg och att de fyller upp vätskeförrådet, tvätta kläderna innan de är smutsiga, handla mat så det räcker länge, laga mat så det finns i frysen, göra Ester trött så hon vill vila länge. 
Jag måste säga att Patrik är inte den som sitter med armarna i kors men han gör så mycket redan nu så känns det inte bra att han ska måste göra ännu mer. 

Nåja, det blir vad man gör det till så jag ska försöka att lägga en del måsten åt sidan och ta det som det kommer. // Helena


Kommentarer (1)
Norrlands universitetssjukhus / Umeå / cholesteatom / nyopererad / operation