/ Allmänt /

Nu är fölisen här.

 
Igår blev jag mormor =) på sätt och vis.
Vi väntade på Lisas föl och igår kom hon.
Jag hade sagt till Lisa att hon fick vänta att klämma ut den lille/a tills jag kom hem från Viktväktarna ca 21 på tisdag kvällen. Och hon lyssnade =)
När jag kom hem och hoppade i mjukiskläderna och slog på the-bryggen sa Patrik som tittade i kameran:
-Nu lyfter hon mer på svansen, nu är det nog på gång. Jag var snabbt på väg ut till stallet.
-Eller nej, det var nog inget, ändrade sig han då.
- Jo hon ska lägga sig, sa han då.
Jag gick snabbt till groventrén och slängde på mig stallklädena och småsprang ut i stallet. Och mycket riktigt, vattnet gick och värkarna hade satt igång.
Ca 21:30 hade hon kommit ut. En liten (väger ca 50 kg, med väldigt långa ben men liten i förhållande till hur stor hon ska bli) söt tjej.

Vi höll på till klockan två på natten för att hjälpa henne att få i sig råmjölken som är jätteviktigt för dom att få i sig första timmarna, Men hon hittade inte spenen som hon skulle så vi fick mjölka ur och ge henne i flaska. Vi la oss vid två och sov till fyra och sedan upp och ut igen för att hjälpa henne att äta igen men då hade hon hittat spenen själv och både lillan och mamma Lisa var nöjda. Även jag och Patrik var nöjda som då fick gå och lägga oss igen ett tag.
ca 07:30 fick hon komma ut i hagen ca 30 min ( med största storleken av hundtäcke på lillkroppen, och det var jobbigt för henne men kul och viktigt för henne att få röra sig, När hon kom in somnade hon ovaggad och det lär jag också göra då mitt huvud möter kudden ikväll efter två nätter med väldigt lite sömn.
Samtalet jag inte ville ha från Umeåläkaren kom igår men det berättar jag mer om imorgon.
 
Ha en trevlig valborgsmässoafton =)/ Helena